En dröm som blev till vision som blev verklighet

Malin Hartelius,  konstnärlig ledare

Malin Hartelius,
konstnärlig ledare

Kära festivalvänner,

Efter över 30 år av internationell verksamhet som operasångerska med vistelser i många olika länder samt boende i flera av dem, kan jag med säkerhet bekräfta ;

Vår bygd är unik och en skatt på jorden!

Min man och jag är lyckliga över att, för tre år sedan, i Kvarnamåla ha hittat vårt „ jordiska paradis“ och detta var det som satte fart på drömmen.

Jag har så mycket att tacka för och jag är stolt över att ha fått växa upp här i Tingsryds kommun.

Av allt jag har samlat på mig av fantastiska upplevelser under alla år i musikens värld, vill jag gärna ge tillbaka åtminstone en liten del.

Så föddes idén om att starta en festival för att låta dessa två- min älskade musik och älskade hembygd- komma samman på det genuint unika sätt som jag vet är möjligt här.

Tack alla ni som har varit med sedan resans början för att förverkliga detta projekt!

Det blev succé förra året med mycket glädje både hos publiken och oss på scenen!

Region Kronoberg belönade med kulturutmärkelsen „Årets bubblare 2018“!

Vi fortsätter;

Närmare musiken, närmare varandra, mitt på kartan!

 

Hälsning från
Christian och Marianne Bernadotte

Festivalens beskyddare  Christian och Marianne Bernadotte

Festivalens beskyddare
Christian och Marianne Bernadotte

Kära Malin,

Vår vänskap formades av Mozart för många år sen. Marianne och jag bodde i Cleveland och var grevinna i Figaro med The Cleveland Orchestra ledd av Franz Welser-Möst. Sedan dess har vi haft den stora äran att kunna beundra dig i många olika roller i Europa och USA. Personligen är mina favoriter dina framträdande t.ex. som Blondchen, Pamina, Celia, Grevinnan i Mozarts operor. Det är som om han hade dig och din underbart mjuka och varma röst i tankarna när han komponerade sina stora operor!

Din resumé är inte dålig: Studerat på Konservatoriet i Wien; Pristagare av ordern Litteris et Artibus från Konungen; framträdanden med Maestros som Blomstedt, Harnoncourt, Gardiner och Welser-Möst; stora framgångar i operahus bland andra i Wien, Zürich, Salzburg, Paris och andra runt om i världen. Sverige har en enastående förmåga att utveckla världstjärnor inom operan. Du är en av dem!

Men det är inte bara dina framgångar som sopran som bäst karakteriserar dig. Precis som på scenen ger du allt av dig själv i dina personliga förhållanden, från familj till vänner och kolleger. Samtidigt som du har en stor drivkraft, skapar du värme omkring dig med din lojalitet och medkänsla för andra. Marianne och jag är välsignade att kunna kalla dig en god vän.

Och nu har du tagit din drivkraft och talang till trakten där du växte upp och skapat ”The Kvarnamåla International Music Festival” med många fina svenska och internationella artister. Vi önskar dig all lycka till och välkomnar alla gäster och artister, och är övertygade att denna festival blir en stor succé- inte bara i år utan också i många år framöver. Kvarnamåla är verkligen lyckligt lottad som har dig som boende där!

Brava Malin!

Tillgivne

Christian